Vyšel nový QUAD!

od
0 komentář

titulkaHorké léto přineslo horké novinky pro sezonu 2016. Polaris nás všechny znovu ujistil, že nejsilnější UTV prostě dělá on, Japonci se probudili z letité letargie a Yamaha navíc k tomu ještě chystá něco tak sportovního, že to možná zamíchá karty v celém segmentu side by side. Léto je prostě plodné období!
K tomu jsme navíc s letošním vítězem Dakaru probrali zákulisí tohoto velkého cirkusu a Rafal Sonik si nebral servítky – bez obalu řekl, kdo a jak podvádí. Zajímavé čtení…

 
 
 
04
 
CF Moto Gladiator X450: testování pokračuje
Journeyman pokračuje v testování novinky pro český i světový trh. Minule představený Gladiator X450 v dlouhé variantě už má najeto tisíce kilometrů, začátkem července ale přibyly do ČR další dva kousky nejnovějšího CF Mota!
Tentokrát to je krátká verze bez posilovače a další dlouhý Gladiator. Právě krátká mašina bude po zavedení do prodeje na podzim tohoto roku tvořit základní model nabídky značky CF Moto i Journeymanu pro český a slovenský trh.
 

01Polaris RZR XP TURBO: Tak aby bylo jasno…

Tak aby bylo jasno, nejvíc je Polaris a žádný žlutočerňáci si nebudou tahat tričko, že mají nejsilnější buginu na světě. Na samotném konci července polarisáci ukázali Can-Amu a dalším zdvižený prostředníček a utnuli další debatu ohledně výkonu. Nový RZR XP TURBO má 144 koní a fertych.
 
 
TGB Blade 1000: Největší z Tchajwanců02
Taiwan Golden Bee sice primárně živí skútry, ale čtyřkolky bere taky vážně. Jinak by totiž tahle fabrika roky neinvestovala do vývoje litrové čtyřkolky. A ta se nemůže jmenovat jinak než Blade!
O téhle mašině jste slyšeli už léta, vývoj trval dlouho a TGB postupně vypouštěla kusé informace o připravovaném stroji, který se měl stát vlajkovou lodí nejen téhle značky, ale aktuálně i celého tchajwanského čtyřkolkářkého průmyslu…
 
03Arctic Cat XR700: Kočka po faceliftu
Arctic Cat je jediná značka z velké trojky, která zatím nepodlehla mámení honby za nejvyšším výkonem a ve čtyřkolkách pořád razí cestu střízlivých jednoválců a jednoduché funkční konstrukce. Kdo chce výkon, může sáhnout po litrovém ThunderCatu, pěti a sedmistovky si na trhače asfaltu nehrají.
 
 
Tádžikistán: Tádžikistánem na čtyřkolce05
Tádžikistán je pravděpodobně nejchudší zemí bývalého Sovětského svazu a vyhlídky do budoucnosti nemá růžové. Způsobila to hlavně občanská válka, která vypukla v roce 1992, a i když byla po pěti letech oficiálně ukončena, následky trvají dodnes. Země je zmítaná velkou chudobou.
 
06Polaris Sportsman XP 1000: omen nomen?
Bylo to na spadnutí a Polaris spíš trochu zaspal dobu. Největší výrobce čtyřkolek a náklaďáčků přidal do svého katalogu stránku s litrovou cestovní čtyřkolkou až letos… Samozřejmě že se nemůže jmenovat jinak než Sportsman.
Sportsman jako značka ve značce je v nabídce Polarisu už dlouhých 20 let. Nejdřív jako jednoválec, později dvou. V objemu motoru ho vždycky čas od času nějaká značka přeskočila, nejdřív Kawasaki se svým Brute Forcem (2005), Arctic Cat s Thundercatem (2007) a naposledy
 

0 komentář
0

Related Posts

Leave a Comment

5 × 3 =