OffROAD maraton Horažďovice 28.8.2010
Je pátek odpoledna a já se ženu ke klukům z půjčovny Podlesák pro vlek. Sice jsem měl cestou strach jestli bude něco volného. Ale klucí už znají a občas kouknou na
www.offroadmaraton.cz a tím pádem je jim jasno, že pátek před závodem tam dorazím. když jsem tam přijel tak už křičí, já to věděl, tamhle stojí připravenej. Zapřáhnout vlek a hurá ještě do práce.
Kolem osmý hodiny večer teprve začínám nakládat kolku a věci na závody. Kolku promazat ADDINOL prostředkama. Všechno naloženo, a co ne, tak na to příjdu ráno před startem.
Je sobota 3:04 a já se probouzím, ačkoliv budík je až na 3:45. Prostě nervozita ze závodu je tady. Potichu se oblíknout a šup do auta a hurá směr Horažďovice. Cestou se stavit na pumpě dát si kafe a pokračovat dál. Kolem půl sedmé přijíždím do depa, teda spravně pidi depa. Najík kousek místa, sundat kolku a šup na registraci. Cestou z registrace koukám na trať. Co to vidím bahno a zase bahno.
Blíží se start, tak honem se nasoukat do závodních hadrů a hned zjišťuji, že něco chybí, je to nepromok, prostě zůstal doma. Nandat kameru na SHAD helmu, natáhnout na sebe dresík Journeyman racing, pro jistotu mám sebou dvoje kukýs SPY, a na nohy nandat nové botky FM racing. Prostě model jde na start. Nabušit do sebe dávku BIG SHOCK!u, pár jich rozdat, zakousnout to BS tyčinkou a jdem na to.
Ve startovním prostoru potkávám ostatní známé, Radka a jeho opravenou Yamahu, bandu z Polarisu Ollii a Krtka, z Tůně dorazil i Ondra, Stenlyho se Suzuki a i Květáka.
A je tu 7:20 a tím pádem i zaváděcí kolo. Sice se všichni snaží ject opatrně, ale bláto stějně dělá za kolkou takovou stěnu z bláta. Prostě každý se snaží co nejvíc bláta vyházet mimo trať.
A je tu start, oproti Přerovu budeme startovat ve vlnách podle tříd. První mi ve třídě MISTR ČR QUAD pak za námi MISTR ČR QUAD 4X4 a pak postupně ostatní pohárové kategorie.
Vlajka letí vzhůru a je tu start, ten se mi suprově povedl. Z druhé startovní řady jsem na prvním skoku na 7 nebo 8 místě. I já čumím jak blázen co se děje, je fakt, že starty mi poslední dobou vycházej suprově v Přerově ze třetí řady jsem byl v první zatáčce na 6 místě. Bláto lítá všude možně, během prvních kol sundavám všechny slídy co mám na kukýs a posledních 45 minut jedu už bez nich. Zázrakem se bahno vyhýbá kamerce GO PRO HERO, tak i nějakej záběr ze závodu uvidíte.
Během 30 minut jsme vyházeli bahno mimo trať, a co nešli mimo, tak máme na sobě a kolkách. Helma snad váží 10kg a v půli závodě zastvuji a nánosy z bahna ze SHADky sundavám. Hned se jede líp. RAMka je ve svém živlu, ale nějak jsem opomněl v jednu chvilku řadit a koukám letím 82 za hodinu, tak si říkám podřadím na dvojku a ejhle ona tam je. Se divím že mi ten SUBARU motor nedal pěstí

Podél trati se válí spoustu plastů z kolek, to by snad vystačilo na oplastování dvouch kolek a ještě by něco zbylo.
Ale i celé kolky tu postávají kolem trati. Té chybí kolo, té zase zadní tlumič, vypadá jako by byla připravená na SUPERMOTO čtyrkolek. Snad i jeden motor se rozhodl opustit stroj.Jelikož se jelo na bahně tak většina odpadlíků jsou sportky, 4x4 jsem snad nepotkal žádnou, jedině že by byla ukrytá už v depu.
Po dvou hodinách je tu šachovnicový praporek a tím pádem konec Horažďovických baheních lázní. Naše sportečky snad váží o 100kg víc.
Sundat ze sebe bahení skafandr, a šup se podívat na vysledky. Zatím nikde nejsou a dozvídáme se že je snad nějakej problém s časomírou. Tak dáme klasiku klobásu na grilu a vyrážíme směr domů. Snad nám někdo pak vysledek zavolá, a nebo juknem na něj na netu. Na netu je objevuji až v pondělí ráno a já zjišťuju, že jsem do cíle dorazil na krásném 14 míste v té nejtěžší kategorii. A tím pádem jsem poskočil i v celkovém pořadí na 17 místo ze 40 dravců co jedou tohle MČR.
pár fotek najdete zde:
http://milhauf.rajce.idnes.cz/OffROAD_M ... razdovice/A příšte jedeme už v neděli 19.9.2010 v 13:00
a máme to na čtyři hodiny za dvojnásobek bodů. Tento závod když se povede, tak zamíchá hodně, ale hodně pořadím.